Bel ons070 200 23 60Bereikbaarheidsdienst06 50 70 09 98

Begeleiding


Vindt u het lastig om uw dag te plannen of te organiseren, om te gaan met uw ziekte of beperking, het beheren van uw schulden en financiƫn/ administratie of om contacten te leggen in uw omgeving door bijvoorbeeld een psychische, psychogeriatrische of verstandelijke beperking. Onze ambulante begeleiders helpen u met uw hulpvraag zodat u (weer) mee kunt draaien in het dagelijks leven. Dit doen zij door uw zelfregie te versterken en uw drijfveren te geven zodat uw volledig zelfredzaam wordt.


Indicatie Individuele Begeleiding


Om in aanmerking te komen voor individuele begeleiding moet u in het bezit zijn van een toekenningsbeschikking van de gemeente. Deze kunt u aanvragen via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van uw gemeente, welke uw aanvraag zal beoordelen. Van de goedkeuring ontvangt u een bevestigingsbrief van de gemeente thuis. Zodra de indicatie binnen is, kan er gestart worden. Indien u een WLZ indicatie heeft, kan er in enkele gevallen begeleiding uit uw pakket geboden worden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden hiervan.

Komt u niet in aanmerking voor een indicatie, dan kunt u particulier begeleiding inkopen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze zorgconsulent via het algemene telefoonnummer.


Kosten Individuele Begeleiding


De gemeente betaalt grotendeels de kosten voor de begeleiding. Gemeenten vragen echter wel een eigen bijdrage voor het ontvangen van deze ondersteuning. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaald deze en int de eigen bijdrage. Voor meer informatie over de maximale eigen bijdrage: www.hetcak.nl


Werkgebied


Gemeente Den Haag


Neem Contact OpStichting Thuiszorg Nescare
Dierenselaan 2
2573 KH Den Haag
070 200 23 60

Ma t/m Vrij : 09:00 – 17:00
Za en Zo: Gesloten