Bel ons070 200 23 60Bereikbaarheidsdienst06 50 70 09 98

Wijkverpleging


Het kan voorkomen dat u na een ziekenhuisopname of door een somatische of psychogeriatrische aandoening (tijdelijk) verpleegkundige hulp nodig heeft. Deze hulp kan bestaan uit het douchen, aan- en uitkleden, steunkousen aantrekken, ogen druppelen, medicatie innemen, wondzorg, toedienen van injecties, stomazorg, katheterzorg en etc. Onze verzorgende en verpleegkundige medewerkers bieden u deze zorg thuis. Zij geven u handvatten met het oog op het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid in uw eigen vertrouwde omgeving zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.


Indicatie Wijkverpleging


Samen met u regelen we de zorg die het beste bij u past. Onze wijkverpleegkundigen komen bij u op intake en op basis van uw gezondheidssituatie bepalen zij uw indicatie en vragen deze aan bij de zorgverzekeraar of bij het CIZ. Overigens kan ook uw huisarts, specialist, diabetes- of wondverpleegkundige de zorg bij onze wijkverpleegkundige aanvragen. Hiervoor kunt u dus direct contact met ons opnemen.


Kosten Wijkverpleging ZvW


De wijkverpleging vanuit de zorgverzekeraar wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. U hoeft zelf niet mee te betalen en er geldt geen eigen risico.


Kosten Wijkverpleging WLZ


Met een WLZ-indicatie heeft u het recht om in een verpleeghuis te verblijven, maar u kunt er dan ook voor kiezen om de (langdurende) zorg thuis geleverd te krijgen. In dat geval betaalt u wél een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaald deze en int de eigen bijdrage. Voor meer informatie over de maximale eigen bijdrage: www.hetcak.nl. U kunt overigens niet zelf kiezen vanuit welke wet u de zorg krijgt.


Werkgebied


Gemeente Den Haag (wijken Transvaal, Schildersbuurt, Escamp, Moerwijk, Spoorwijk, Laakkwartier, Centrum en Wateringse Veld)Neem Contact OpStichting Thuiszorg Nescare
Dierenselaan 2
2573 KH Den Haag
070 200 23 60

Ma t/m Vrij : 09:00 – 17:00
Za en Zo: Gesloten